dimecres, 5 de gener del 2011

Una de tapas!!!

Ha estat canviar d'any i de cop i volta m'han vingut unes ganes de cuinar que fan fredat!!. Bé, jo crec que ja fa uns mesos que passa quelcom dins del meu cap, perquè em vaig comprar una llibreta i no paro d'escriure receptes com un boig!!. Haurem de fer alguna cosa, perquè jo a casa no tinc espai ni començals per fer totes aquestes coses!!!. de moment us deixo un petit aperitiu que si que l'he fet a casa.
 Son unes escopinyes amb el seu suc, safrà i oli de cilantre fresc (sona força be...). La veritat és que és molt fàcil de fer, ara us ho explico.
Comprem unes escopinyes fresques al mercat (que siguin ben maques!!), les posem en una cassoleta amb un rajolí d'aigua i les obrim al vapor. Les treiem de la closca i reservem el suc que han fet. Amb aquest suquet, fem una infusió de safrà i li afegim gelatina neutre (si és de sobre Royal, calculeu mig sobre per 250ml d'infusió). posem les escopinyes en un moltlle de fer glaçons (en el meu cas ho he fet en un de molt xulo que vaig trobar a Ikea que fa barretes). Ho posem a la nevera perquè cualli durant uns 30 minuts.
Per fer l'oli de cilantre fresc, agafarem un manat de cilantre, oli de girasol i mitja llimona. Pasarem pel turmix les fulles i l'oli fins que ens quedi ben verd i tot seguit i afegirem unes gotetes de suc de llimona perquè no s'oxidi i perdi color. I ja està!!! per servir-ho, podeu posar una mica de safrà en pols o uns brins del mateix per sobre de la gelatina i ho decoreu amb uns fils de l'oli de cilantre.
A veure si us agrada. Si puc aniré fent altres plats mentre busco algú que tingui una cuina en condicions per poder fer un menú tot sencer i poder tornar a disfrutar del plaer de cuinar i del millor, que és veure com la gent disfruta menjant!!!
Apa, salut i bon 2011!!!

4 comentaris:

  1. Que báaaaaaaaaaaaaaarbaro.

    Sembla mentida com una idea tan senzilla pot engrescar. De veure la teva obra m'han entrat ganes de cuinar a mi!!

    sensacional.

    ResponElimina
  2. Me gusta muuuuuuuuuuuucho, aunque no soy muy amigo del gusto del azafrán... Chef, os míos me los pone con unas gotitas de salsa Espinaler

    ;-)))

    ResponElimina
  3. Panxeta, doncs estava dubtant entre el cilantre i espinaler, però al final m'he decantat per el cilantre pq és més suau (però les que han sobrat m'he les he fotut jo amb espinaler!!!)
    ;-))

    ResponElimina
  4. Brutaaaaal!!!
    Una gran idea! I el teu bloc un bon descobriment!!
    Bona diada de Reis!

    http://cuinetes.bloks.cat

    ResponElimina