divendres, 19 de novembre del 2010

Dijous paella!!!

Desde temps inmemoriables tot català sap que Dijous toca paella, tots els menús que trobis arreu del país, a la seva carta no hi falta aquest plat, amb més o menys gràcia, millor o pitjor fets, fins i tot paella express (d'aquelles que s'anuncien a l'entrada dels locals on hi han unes fotos que no corresponen al que et porten a taula...). La paella no és un plat fàcil de fer, te els seus secrets (com a gairebé totes receptes) i es necessiten moltes hores de vol per poder fer una bona paella. Potser un dels més importants és el fumet!!! és a dir, el liquid amb el que mullarem l'arròs i la xixa, n'hi han tants com persones en fan, cadascú el fa a la seva manera (jo per exemple li poso unes pells de taronja a les que primerament li elimino tota la part blanca interna, la que amarga i li dona un regust espectacular!!). També son diferents les paelles fetes amb el foc de casa o fetes amb llenya (de taronger si pot ser, el seu fum impregna aquest plat d'un aroma dolcet i agradable que et deixa més que satisfet). 
A qui no li agrada una bona paella compartida amb els amics!!. Per cert, jo crec que la més espectacular que he fet mai va ser tornant de festa amb uns amics a les 7 del matí, improvitzada i amb un cert grau d'alegria al cos que ens va deixar a tots com una seda!!!. I és que una paella senta be a totes hores, acabada de fer, passat un dia, freda... una paella sempre serà una paella.
Aquí us deixo la meva (ara només s'ha de posar a coure i llesta!!, però no em negareu que els productes tenen bona pinta!!!).

1 comentari: